.

.

Американската Маринска Корпус База Канеохе Беј Хаваи Предизвик Монета

Американската Маринска Корпус База Канеохе Беј Хаваи Предизвик Монета

DEN 1.00

Пристапност
Залиха

1 3/4 инчи (44мм) Круг Бронзен Антички Со Емајл. Сликата покажува двете страни на една монета. Официјално Лиценциран ОД Американскиот Марински Корпус. 1 3/4 инчи (44мм) Круг. Бронзен Антички Со Емајл. Сликата покажува двете страни на една монета. Официјално Лиценциран ОД Американскиот Марински Корпус. Оваа специјална монета го поздравува извонредниот сервисен рекорд На Базата На Маринскиот Корпус Заливот Канеохе, хаваи. Нападната Од Јапонците неколку минути пред нападот на Перл Харбор, базата загуби 27 летечки чамци Каталина и 18 морнари. Од тој момент, базата обучи илјадници морнарички и Морски пилоти за копнени, морски и превознички операции кои-еднаш ослободени-го победија непријателот. ВО 1994 ГОДИНА, Американскиот Марински Корпус ги консолидираше сите свои инсталации на Хаваи, А Заливот Канеохе стана База На Маринскиот Корпус Хаваи. Составена од Борбен Логистички Баталјон 3, 3-Ти Морски Полк, Морска Авионска Група 24 И 3-Ти Радио Баталјон, базата обезбедува електронска интелигенција и тактичка поддршка и одржува три ескадрили На Хеликоптери На Морски Пастув CH-53 D, со присуство на ескадрили за одржување и логистика.

Параметри на производот

Слична стока