.

.

Brrnoo Human Heart Model 48 Анатомски внатрешни структури, 2-дел со големина на живот Анатомски точен нумериран медицински модел на срце, 3 x Отстранливи делови за употреба на на

Brrnoo Human Heart Model 48 Анатомски внатрешни структури, 2-дел со големина на живот Анатомски точен нумериран медицински модел

DEN 542.40

Пристапност
Залиха

2x Големина на живот на моделот : Моделот е приближно 2x дијастолен во возрасното срце, покажувајќи ја нормалната морфологија на срцето, место на скелето во нормалната физиолошка позиција на човечкото тело Артериовенска и валвуларна структура. Големина : приближно. 17 x 16 x 19cm / 6,7 x 6,3 x 7,5in. Јасно е застапеност : Внатрешната структура на десната и левата атрија и пулмоналните артерии се прикажани на попречно сечење по пулмоналната артерија. Надолжната косичка сечење по должината на атриумот ја покажува внатрешната структура на левата и десната комора. Левиот и десниот вентрикуларен wallид на моделот и делот по пулсот на артеријата може да се расклопи. Магнетски поврзани : срцеви модели анатомија големина на живот за индивидуална студија, овој модел на срцев дијаграм нуди едноставен дизајн од 2 парчиња, што се одржува заедно со скриени магнети. Предниот wallид на срцето може лесно да се отстрани. Совршено за настава : 49 делови укажуваат на идентификација, погодни за употреба на настава. Монтирано на база : Анатомското срце може да се отстрани од штандот за поблиско испитување на сите страни, а еден дел може да се отстрани за пристап до комори, вентили и големи садови за лесно проучување на внатрешните структури на срцето. 2x Големина на живот на моделот : Моделот е приближно 2x дијастолен во возрасното срце, покажувајќи ја нормалната морфологија на срцето, место на скелето во нормалната физиолошка позиција на човечкото тело. Артериовенска и валвуларна структура. Големина : приближно. 17 x 16 x 19cm / 6,7 x 6,3 x 7,5in. Јасно е застапеност : Внатрешната структура на десната и левата атрија и пулмоналните артерии се прикажани на попречно сечење по пулмоналната артерија. Надолжната косичка сечење по должината на атриумот ја покажува внатрешната структура на левата и десната комора. Левиот и десниот вентрикуларен wallид на моделот и делот по пулсот на артеријата може да се расклопи. Магнетски поврзани : срцеви модели анатомија големина на живот за индивидуална студија, овој модел на срцев дијаграм нуди едноставен дизајн од 2 парчиња, што се одржува заедно со скриени магнети. Предниот wallид на срцето може лесно да се отстрани. Совршено за настава : 49 делови укажуваат на идентификација, погодни за употреба на настава.

Параметри на производот

Condition:
100% Brand New
Item Type:
Heart Model
Material:
PVC
2X Life size of the model, showing the normal morphology of the heart, arteriovenous and valvular structure.:
Size:
Approx. 17 x 16 x 19cm / 6.7 x 6.3 x 7.5in
The model is approximately 2X diastolic in the adult heart. Place on the scaffold in the normal physiological position of the human body.:
The inner structure of the right and left atria and the pulmonary arteries are shown in a transverse cut along the pulmonary artery.:
A longitudinal oblique cut along the atrium shows the internal structure of the left and right ventricles.:
The right atrium showed superior, inferior vena cava orifices, inferior vena cava valve, coronary sinus orifices, ovoid fossa and right atrioventricular orifices.:
The right atrium shows the left and right pulmonary static veins and the left atrioventricular orifice.:
The right ventricle showed the superior ventricular ridge, tricuspid valve, arterial conus, carpal cord, papillary muscle, column and pulmonary artery valve. :
Package List:
1 x Model  :
3 x Removable Parts  :
1 x Support Rod  :
1 x Base  :
1 x Explanation Picture  :
Слична стока