.

.

Машка надворешна катетер фиксаж на урина торба 100 парчиња за дренажа на урина за време

Машка надворешна катетер фиксаж на урина торба 100 парчиња за дренажа на урина за време

DEN 415.84

Пристапност
Залиха

【Со торба за урина за еднократна употреба】 Ремените и торбите се полиестер и PE материјали, безбедни и не-стимулирани, се дезинфицираат и стерилизирани Ве молиме слободно користете. Пациенти со уринарна инконтиненција со употреба на уринарна инконтиненција. Поради различни причини за уринарна фреквенција, уринарна инконтиненција и кома, спутум, постоперативни фрактури бараат пациенти од одмор во кревет. 【Погодно за употреба】 Овие ленти за дренажа на урина се лесни за примена или расклопување и удобно за носење и носење со; Целиот процес ви трае неколку секунди, вложувајќи малку напор за користење, може да се користи мажи во кревет. 【Разновидна употреба】 Идеална за не-амбулаторни лица, хоспитализирани пациенти и оние на кои им е потребна нега на инконтиненција при спиење, оваа торба има волумен од 1700 ml за да можете да оставите без надзор со часови пред да треба да се исцеди. 【Општо снабдување】 За да ги задоволите вашите потреби, оваа уринарна торба за дренажа се продава во удобен пакет со 100 точки. Во ременот се користи мека еластична ткаенина, удобна, еластична, може да се користи повторно. И секоја торба е еднократна употреба само за санитарни цели и треба да се отфрли кога ќе се пробие. Машки надворешен катетер фиксаж на урина торба 100 парчиња за дренажа на урина што може да се употреби, држач за поддржувач на уринарна дренажа на цевки за пациенти како да се користи : 1. Отворете го џебот на пенисот2. Повлечете дел од џебот до дното и преклопете го Back3. Наместете ја еластичноста на еластичниот завој околу пенисот и потоа залепете го добро4. Ставете ја торбата за урина во средината на нозете5. По завршувањето на вреќата затегната, ослободете ја лентата може да се отфрли урината : Надворешен катетер фиксаж Големина : 16.5*2,2cmurine дренажа торба Големина : 82*8.

Параметри на производот

External Catheter Fixer size:
16.5*2.2cm
Urine Drainage Bag size:
82*8.5cm
Material:
polyester fiber, rubber line, PE
External Catheter Fixer + Urine Drainage Bag:
Catheter Fixer features:
rubber wire double-sided bristles treatment, soft and comfortable texture, self-adjusting tightness, can be reused after cleaning
Catheter Fixer rubber wire double-sided brush processing, soft and comfortable, elastic self-adjusting, reusable.Simple operation, large capacity, safety and health, no urine accumulation :
Scope of application:
1.Due to frequent urination, urgency, urinary incontinence and coma, sputum, fracture surgery requires extensive use of patients who are in bed rest;:
2. At the same time, the use of toilets and various special operators who are inconvenient to enter long-distance travel at any time; suitable for families, nursing homes, colleges, rehabilitation institutions, hospitals and sports cars at all levels :
Слична стока